Resepi Kerabu Mangga

Bago Wallpaper Ideas website. Search anything about Wallpaper Ideas in this website.

Resepi Kerabu Mangga. 4Resepi Kerabu Udang Mangga image via Facebook Resepi ini dikongsikan oleh Wan Marina Musa dan telah mendapat banyak perkongsian di media sosialIa mempunyai rasa masam-masam manis sesuai bagi peminat buah mangga berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan. Kombinasi masam pedas dan aroma dari hirisan serai yang sangat harum membuatkan kerabu ini sebagai pembuka selera jika dimakan bersama nasi panas.

Resepi Kerabu Perut Tauge Bahan Bahan 250gm Perut 30gm Tauge 5 Batang Kacang Panjang Dihiris Biji Bawang Besar Dihiris 2 Sudu Makan Makanan Resep Kacang
Resepi Kerabu Perut Tauge Bahan Bahan 250gm Perut 30gm Tauge 5 Batang Kacang Panjang Dihiris Biji Bawang Besar Dihiris 2 Sudu Makan Makanan Resep Kacang from id.pinterest.com

Jika buat kerabu mangga perencahnya boleh gunakan ikan bilis goreng yang ditumbuk halus dan digaul dengan mangga. Kemudian baru masukkan sos ikan dan jus limaugaul lagi sehingga sebati. 6 ekor udang dibuang kulit.

Resepi Kerabu Mangga Resepi yang tak asing lagi sebagai hindangan sampingan.

Satukan mangga muda dengan tomato yang dihiris halus. Resepi Kerabu Udang Mangga 3 Langkah Sahaja by Nur Dini Abd Aziz. Bahan-Bahan Resepi Kerabu Mangga. Manakala di Malaysia pula Adam Didam telah belajar resipi mudah untuk menyediakan Kerabu Mangga yang terbaik.